Zomervakantie ponykamp

Kom jij ook naar ons superleuke zomervakantie ponykamp?
Familie Manege De Treekhoeve heeft jarenlange ervaring met het organiseren van ponykampen. De deelnemers komen naast deelnemen aan een scala aan activiteiten  ook volop in de gelegenheid de prachtige omgeving te verkennen op hun pony’s en paarden. Door de gunstige ligging van de manege is er geen gevaar van het verkeer.

Gewoon ponykamp of SGW-ponykamp
In de even weken kun je je opgeven voor zowel SGW-ponykamp als gewoon ponykamp. In de oneven weken alleen voor het gewone ponykamp. Elke week is het mogelijk om aan het dagponykamp deel te nemen.

Dag-ponykamp
Elke week is er de mogelijkheid om aan het ponykamp deel te nemen zonder te blijven slapen.  De tijden van brengen en ophalen kunnen per dag verschillen. Dit is afhankelijk van het dagprogramma en eventueel deelname aan het avondprogramma.  In overleg met de leiding kan besproken worden aan welke onderdelen wel of niet wordt deelgenomen en hoe laat uw zoon of dochter gebracht en gehaald kan worden.  Ruim voor aanvang van het ponykamp zal de leiding hierover contact met u opnemen.

Data:
Week 1  :    21 juli t/m 26 juli     –  Helaas, week 1 zit vol!
Week 2 :    28 juli t/m 2 aug      –  gewoon ponykamp  –  SGW zit vol!
Week 3 :     4 aug t/m 9 aug     –   gewoon ponykamp
Week 4 :   11 aug t/m 16 aug    –  gewoon ponykamp en SGW
Week 5 :   18 aug t/m 23 aug   –  gewoon ponykamp 

Week 6 :   25 aug t/m 30 aug  –  gewoon ponykamp en SGW

Helaas is het  niet mogelijk om deel te nemen met een eigen pony. Wij hebben echter hele leuke manegepony’s ter beschikking!

LET OP! Voor de ruiters met weinig tot geen rijervaring (minder dan 1 jaar wekelijks lessen) hebben wij helaas geen plaats meer!

In de aanloop naar de start van de ponykampen kan het zijn dat er een week toch vol is ondanks dat inschrijven nog mogelijk was.  Wij berichten u zo snel mogelijk wanneer uw inschrijving NIET kan doorgaan.  Uw inschrijving is bevestigd zodra u de factuur heeft ontvangen én voldaan.

Prijzen:
Gewoon zomerponykamp AANBIEDING !! € 310,- i.p.v.  € 335,- 
SGW zomerponykamp                             € 395,- p/wk
Dag zomerponykamp                                € 285,-  p/wk  

Inschrijven voor ons zomerponykamp kan via :
inschrijfformulier zomerponykamp.

Interessant om te lezen voordat je inschrijft:

Over het ponykamp
Tijdens onze ponykampen staat plezierig en verantwoord ponyrijden centraal. Daarom rijden de deelnemers de gehele week op dezelfde pony en worden de lessen gegeven door gediplomeerde instructeurs. De manege is gecertificeerd met het FNRS veiligheidscertificaat, dus een veiligheidscap is verplicht!

De ruiters worden op basis van ervaring in groepen ingedeeld. Natuurlijk proberen wij om vrienden/vriendinnen zoveel mogelijk in dezelfde groep te plaatsen.

Wat kunnen de deelnemers verwachten?
– dressuurlessen  beginners t/m M-niveau
– springlessen op verschillende niveaus
– meerdere bosritten door de uitgestrekte bossen waarvan één een avondrit
– voltigeren
– freestyle
– les in verzorging van je pony
– longeren
– monsteren

Elk jaar voegen we weer iets bijzonders toe aan de activiteiten.  Dit jaar
is dit TREC-training en Horseball!!

Horseball
Horseball is een teamsport die om veel handigheid en lenigheid van de ruiter vraagt en om snelheid van de paarden. Net zoals bij andere balspelen moet er gescoord worden in het doel van de tegenstander. De teams bestaan uit vier combinaties die tegen elkaar moeten spelen. De ruiters te paard moeten dit doen met een gewone maat bal waar handvatten aan zitten in een doel dat 3,5 meter boven de grond hangt. Net als bij andere teamsporten geldt ook voor deze discipline dat een goede speltechniek, waarbij slim gespeeld wordt, belangrijk is. Het reglement van deze discipline is streng en vooral het respect voor het paard is erg belangrijk.

Tijdens onze ponykampen leer je de basisprincipes van horseball:  hoe
haal je zo’n bal van de grond en kom je weer rechtop in je zadel? Een erg leerzame bezigheid waarbij zit en balans heel goed geoefend worden.

TREC staat voor TECHNIQUE DE RANDONNÉE EQUESTRE
TREC komt oorspronkelijk uit Frankrijk waar veel trektochten worden gereden, waarbij je verschillende uitdagingen en obstakels kunt tegen komen tijdens de rit. TREC is een te gekke paardensport waarbij je super goed leert samenwerken met je paard! Alles natuurlijk met rust en tempocontrole zodat jij en je paard/pony elkaar leren vertrouwen in lastige of spannende situaties. Tijdens de lessen in TREC doen we ook een stukje grondwerk om nog beter je paard te leren begrijpen en gaan we zowel op als naast het paard trainen met leuke, spannende en uitdagende obstakels. Onder laaghangende takken door, door het water rijden, over heuvels, hekjes openen te paard,  over zeiltjes en onder slingers doorrijden, dit hoort allemaal bij TREC! Je zult zien, na deze super leuke les kun jij nog beter communiceren met je paard, weet jij hoe je jouw lichaamstaal kunt gebruiken op en naast het paard, en overwin jij alle spannende uitdagingen die je tijdens het rijden kunt tegenkomen!

Wat kunnen de SGW deelnemers verwachten?
SGW staat voor: Samen Gestelde Wedstrijd. Het SGW-ponykamp is een meer wedstrijdgericht ponykamp. Je krijgt o.a. dressuur-, spring- en crossles. We leggen daarbij de nadruk op het technische gedeelte van het rijden. Dus hoe kun je jouw pony/paard aan elkaar rijden, hoe rijd je de juiste stelling en buiging, hoe rijd je het best een dressuurproef en waar moet je allemaal op letten?
Ook krijg je parcoursgericht springles. Hoe rijd je op een sprong aan, waar moet je op letten als je lijntjes gaat rijden, hoeveel galopsprongen zitten er tussen twee sprongen, waar moet je op letten als je een parcours rijdt? Op de crossbaan leer je bijvoorbeeld hoe je een afsprong maakt, hoe rijd je een waterbak in, wat zijn de verschillen tussen het rijden van de cross en het rijden van een springparcours? Onze manege ligt midden in het bos en daar maken we natuurlijk gebruik van om jouw kennis te laten maken met het springen van natuurlijke hindernissen. Kortom: een te gek programma voor de fanatieke ruiter/amazone!

LET OP: SGW-KAMP IS EEN PITTG KAMP EN IS ALLEEN GESCHIKT VOOR KINDEREN MET VOLDOENDE SPRINGERVARING!

Vereist rij-niveau SGW :
Gevorderden:
b/l niveau dressuur b/l niveau springen

Beginners:
b niveau dressuur b niveau springen

Heel belangrijk!!  Het is verplicht om zelf een goedgekeurde veiligheidscap en bodyprotector  mee te nemen!

Eigen pony
Wil jij graag vakantie komen vieren met jouw eigen pony? Dat kan! Je moet dan wel een geldig inentingspaspoort meenemen. Er zijn geen aanvullende kosten voor een eigen pony. De pony’s krijgen een stal en het voer bestaat uit hooi en brok.  Heeft je pony speciale dieetwensen, dan moet je dat voer wel zelf meebrengen.

Beginnende ruiters
Kinderen zonder rijervaring worden in aparte groepen vertrouwd gemaakt met het rijden op en verzorgen van pony’s. Onze ervaring is dat zij in een week meer leren dan tijdens een halfjaar les. Om deze ruiters goed te kunnen begeleiden krijgen zij individueel les. Hierdoor zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is verstandig om tijdig in te schrijven  Geef duidelijk aan of je geen of weinig ervaring hebt!

Let op! Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor ruiters met minder dan 1 jaar rijervaring.

Wat moet je meenemen?
Klik op  “wat neem ik mee”  om te zien wat je mee moet brengen. Hier vind je een overzicht van wat je minstens mee zou moeten nemen. Denk in ieder geval aan warme nachtkleding en eventueel een extra deken (’s nachts kan het behoorlijk koud zijn in de tenten).

Eten en overnachten
De kinderen eten en overnachten op het manegeterrein in grote tenten, waar ongeveer 10 kinderen per tent slapen. De tenten zijn voorzien van houten flonders, zodat je niet direct op de vochtig grond ligt.  Een ervaren leiding ( o.a. bekend met EHBO) houdt toezicht. Iedere dag is er lekker vers brood aanwezig voor een heerlijk ontbijt en een gevarieerde lunch. De avond- maaltijden worden betrokken van een gerenommeerd cateringbedrijf uit Leusden. Met speciale diëten (diabetici, vegetariërs) kan rekening worden gehouden. U dient dit echter vooraf bij uw aanmelding op te geven en/of met de kampleiding te overleggen.

Halen en brengen
Het weekarrangement loopt van zondagmiddag tot vrijdagavond. De kinderen worden op zondag tussen 15.00 uur en 16.00 uur verwacht. Voor de wegbrengers en de deelnemers staat er een lekker welkomstdrankje klaar.

Kom je later dan  16:00 uur aan, laat dit dan van tevoren  even weten.

Vrijdag is alweer de laatste dag van het ponykamp, maar wel een hele leuke dag! U bent daarom vanaf 14.00 uur van harte welkom om naar de springwedstrijd te komen kijken. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking in de foyer. Daarna kunnen de kinderen afscheid nemen van elkaar en van de pony’s.

Op elke vrijdag kunt u gebruik maken van ons heerlijke hamburgermenu. Samen alvast alle verhalen doornemen onder het genot van deze heerlijke hamburger en daarna moe maar voldaan richting huis!

Op de slotdag van het weekarrangement kunnen de kinderen tot uiterlijk 17.30 uur worden opgehaald.

Eventuele medicijnen voor uw kind kunt u op zondag afgeven bij de leiding. Zij zorgen ervoor dat deze op tijd worden ingenomen.

Voor vragen over het ponykamp  kunt u mailen naar ponykamptreekhoeve@gmail.com.