Zomervakantie ponykamp

Kom jij ook naar ons superleuke zomervakantie ponykamp?
Familie Manege De Treekhoeve heeft jarenlange ervaring met het organiseren van ponykampen. De deelnemers komen naast deelnemen aan een scala aan activiteiten  ook volop in de gelegenheid de prachtige omgeving te verkennen op hun pony’s en paarden. Door de gunstige ligging van de manege is er geen gevaar van het verkeer.

Gewoon ponykamp of SGW-ponykamp
In de even weken kun je je opgeven voor zowel SGW-ponykamp als gewoon ponykamp. In de oneven weken alleen voor het gewone ponykamp. Elke week is het mogelijk om aan het dagponykamp deel te nemen.

Dag-ponykamp
Elke week is er de mogelijkheid om aan het ponykamp deel te nemen zonder te blijven slapen.

De  kinderen worden dan zondagmiddag rond 16.00 uur verwacht voor de kennismaking met alle deelnemers van het kamp.  Zondagavond rond 20.00 uur kunnen de kinderen dan weer worden opgehaald. De rest van de week worden de kinderen tussen 9.00 en 9.30 uur verwacht en kunnen zij om 17.00 uur weer worden opgehaald.  Bij het dagkamp is alleen de lunch als maaltijd inbegrepen.

Op woensdagavond is er een gezamenlijke buitenrit en op donderdagavond is de bonte avond. Als dagkamp-deelnemer kun je tegen betaling aan deze twee avonden deelnemen. Uiteraard eet je deze 2 avonden dan ’s avonds gezellig mee.  De kosten hiervoor bedragen €30,-.  Je kunt op het inschrijfformulier bij
opmerkingen invullen of je hier aan wilt deelnemen. Wanneer je in de week zelf zo enthousiast bent geworden dat je dit alsnog wilt, dan kun je dit dan ook nog doorgeven. 

Data:

Week 1  : 19 juli t/m 24 juli
Week 2 : 26 juli t/m 31 juli
Week 3 : 2 augustus t/m 7 augustus
Week 4 : 9 augustus t/m 14 augustus
Week 5 :  16 augustus t/m 21 augustus
Week 6 : 23 augustus t/m 28 augustus

Prijzen:
Gewoon zomerponykamp                      € 335,-
SGW zomerponykamp                             € 395,- p/wk
Dag zomerponykamp                                € 285,-  p/wk  

Inschrijven voor ons zomerponykamp kan via :
inschrijfformulier zomerponykamp.

Interessant om te lezen voordat je inschrijft:

Over het ponykamp
Tijdens onze ponykampen staat plezierig en verantwoord ponyrijden centraal. Daarom rijden de deelnemers de gehele week op dezelfde pony en worden de lessen gegeven door gediplomeerde instructeurs. De manege is gecertificeerd met het FNRS veiligheidscertificaat, dus een veiligheidscap is verplicht!

De ruiters worden op basis van ervaring in groepen ingedeeld. Natuurlijk proberen wij om vrienden/vriendinnen zoveel mogelijk in dezelfde groep te plaatsen.

Wat kunnen de deelnemers verwachten?
– dressuurlessen  beginners t/m M-niveau
– springlessen op verschillende niveaus
– meerdere bosritten door de uitgestrekte bossen waarvan één een avondrit
– voltigeren
– freestyle
– les in verzorging van je pony
– longeren
– monsteren

Elk jaar voegen we weer iets bijzonders toe aan de activiteiten. Dit jaar is zijn dit de Olympische spelen 2020 .

“Meedoen is belangrijker dan winnen!”

Van 24 juli tot en met 9 augustus 2020 vindt de 32ste editie van de Olympische Spelen plaats in Tokio. Ongeveer 10.500 sporters uit 204 landen strijden in Japan in 33 takken van sport om 962 Olympische medailles.

Daarom staat dit jaar ons ponykamp ook in het teken van de Olympische spelen. Deze zomer houden wij onze eigen Treekhoeve Olympics tijdens onze supertoffe en uitdagende ponykamp. Een week lang rijden en allerlei leuke activiteiten doen met dezelfde pony. Wie wil dat nou niet? Kun jij alle vijf de “Olympische Ringen” verzamelen tijdens deze te gekke week? Dressuur, springen, TREC/Cross, buitenrijden en carrousel, het komt allemaal aan bod.

Wat kunnen de SGW deelnemers verwachten?
SGW staat voor: Samen Gestelde Wedstrijd. Het SGW-ponykamp is een meer wedstrijdgericht ponykamp. Je krijgt o.a. dressuur-, spring- en crossles. We leggen daarbij de nadruk op het technische gedeelte van het rijden. Dus hoe kun je jouw pony/paard aan elkaar rijden, hoe rijd je de juiste stelling en buiging, hoe rijd je het best een dressuurproef en waar moet je allemaal op letten?
Ook krijg je parcoursgericht springles. Hoe rijd je op een sprong aan, waar moet je op letten als je lijntjes gaat rijden, hoeveel galopsprongen zitten er tussen twee sprongen, waar moet je op letten als je een parcours rijdt? Op de crossbaan leer je bijvoorbeeld hoe je een afsprong maakt, hoe rijd je een waterbak in, wat zijn de verschillen tussen het rijden van de cross en het rijden van een springparcours? Onze manege ligt midden in het bos en daar maken we natuurlijk gebruik van om jouw kennis te laten maken met het springen van natuurlijke hindernissen. Kortom: een te gek programma voor de fanatieke ruiter/amazone!

LET OP: SGW-KAMP IS EEN PITTG KAMP EN IS ALLEEN GESCHIKT VOOR KINDEREN MET VOLDOENDE SPRINGERVARING!

Vereist rij-niveau SGW :
Gevorderden:
b/l niveau dressuur b/l niveau springen

Beginners:
b niveau dressuur b niveau springen

Heel belangrijk!!  Het is verplicht om zelf een goedgekeurde veiligheidscap en bodyprotector  mee te nemen!

Eigen pony
Wil jij graag vakantie komen vieren met jouw eigen pony? Dat kan! Je moet dan wel een geldig inentingspaspoort meenemen. Er zijn geen aanvullende kosten voor een eigen pony. De pony’s krijgen een stal en het voer bestaat uit hooi en brok.  Heeft je pony speciale dieetwensen, dan moet je dat voer wel zelf meebrengen.

Beginnende ruiters
Kinderen zonder rijervaring worden in aparte groepen vertrouwd gemaakt met het rijden op en verzorgen van pony’s. Onze ervaring is dat zij in een week meer leren dan tijdens een halfjaar les. Om deze ruiters goed te kunnen begeleiden krijgen zij individueel les. Hierdoor zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is verstandig om tijdig in te schrijven  Geef duidelijk aan of je geen of weinig ervaring hebt!

Wat moet je meenemen?
Klik op  “wat neem ik mee”  om te zien wat je mee moet brengen. Hier vind je een overzicht van wat je minstens mee zou moeten nemen. Denk in ieder geval aan warme nachtkleding en eventueel een extra deken (’s nachts kan het behoorlijk koud zijn in de tenten).

Eten en overnachten
De kinderen eten en overnachten op het manegeterrein in grote tenten, waar ongeveer 10 kinderen per tent slapen. De tenten zijn voorzien van houten flonders, zodat je niet direct op de vochtig grond ligt.  Een ervaren leiding ( o.a. bekend met EHBO) houdt toezicht. Iedere dag is er lekker vers brood aanwezig voor een heerlijk ontbijt en een gevarieerde lunch. De avond- maaltijden worden bereid door Anneke in Anna’s Keukentje. Met speciale diëten (diabetici, vegetariërs) kan rekening worden gehouden. Je dient dit echter vooraf bij jouw aanmelding op te geven en/of met de kampleiding te overleggen.

Halen en brengen
Het weekarrangement loopt van zondagmiddag tot vrijdagavond. De kinderen worden op zondag tussen 15.00 uur en 16.00 uur verwacht.

Kom je later dan  16:00 uur aan, laat dit dan van tevoren  even weten.

Vrijdag is alweer de laatste dag van het ponykamp, maar wel een hele leuke dag! U bent daarom vanaf 14.00 uur van harte welkom om te komen kijken. Om 17.00 uur is de afsluiting van het ponykamp in de foyer.

Op de slotdag van het weekarrangement kunnen de kinderen tot uiterlijk 17.30 uur worden opgehaald.

Eventuele medicijnen voor uw kind kunt u op zondag afgeven bij de leiding. Zij zorgen ervoor dat deze op tijd worden ingenomen.

Voor vragen over het ponykamp kun je mailen naar ponykamptreekhoeve@gmail.com.