TREC Wedstrijd TREC Club Nederland voor manegeruiters

 

TREC Wedstrijd 5 juli 2020

Op  zondag 5 juli a.s. organiseert de TREC Club Nederland (onder auspiciën van de KNHS) een officiële TREC-wedstrijd op Familiemanege De Treekhoeve.  Over het algemeen bestaat een TREC-wedstrijd uit twee dagen en moet je lid zijn van de KNHS om in te kunnen schrijven. Deze wedstrijd wordt echter op één dag gehouden en er is ook een manegeklasse. In de manegeklasse rijd je onder begeleiding in een equipe van 4 deelnemers. Het doel van deze wedstrijd is vooral om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de TREC.

Om mee te doen in de manegeklasse hoef je geen lid te zijn van de KNHS of TREC Club Nederland. De aanmelding voor de manegeklasse verloopt via de manege (meer informatie hierover volgt nog). In de manegeklasse wordt gereden op een paard/pony van de manege en onder begeleiding van iemand van de manege (maar deze mag niet helpen met het lezen van de kaart). Je wordt ingedeeld in een equipe. De minimale leeftijd is 12 jaar en onder de 18 jaar heb je bij inschrijving schriftelijke toestemming van een ouder/verzorger nodig.

De wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen:
1. POR – een buitenrit waarbij je de route met behulp van een kaart intekent en
gaat rijden
2. MA – beheersing van de galop (zo langzaam mogelijk) en de stap (zo snel
mogelijk) over een traject van    100-150 meter
3. PTV – parcours met diverse obstakels

Ter voorbereiding op deze wedstrijd organiseren wij op onze manege diverse clinics in samenwerking met TREC Club Nederland. In deze clinics komen de diverse disciplines van TREC aan bod. Ruiters van TREC Club Nederland zullen tips geven en uitleggen waar de jury zoal op let. Wanneer je eens wilt proberen of deze leuke sport wat voor jou is schrijf je dan in voor één of meerdere van onderstaande clinics. Je kunt ook zonder dat je gelijk op gaat voor de wedstrijd aan één of meerdere clinics deelnemen. Wanneer je inschrijft voor 3 of meer clinics, dan ontvang je € 5,- korting op de totaalprijs.

De clinics staan gepland op :

Te paard of pony:
Zondag 16 februari : kennismaking indoor terreinproef vanaf 9.00**
Zondag 8 maart : indoor terreinproef vanaf 9.00 uur 15.00 uur
Vrijdag 10 april : indoor terreinproef 19.00 uur – 21.00 uur
Zondag 10 mei: outdoor terreinproef en gangenbeheersing
10.00 -12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur

Theorie:
Woensdag 8 april : kaartlezen en intekenen* 18.30 uur – 21.00 uur (door TREC  Club Nederland)
Woensdag 27 mei: kaartlezen en intekenen* 18.30 uur- 21.00 uur  (door TREC Club Nederland)

*Voor manegeruiters die aan de wedstrijd deel willen nemen is het volgen van minimaal één clinic kaartlezen en intekenen verplicht.

Tijdens de outdoor training rijden we op onze crossbaan en voor de gangenbeheersingsproef maken we gebruik van het ernaast gelegen ruiterpad.

Inschrijven voor de clinics kan door een mail te sturen naar manegetreekhoeve@gmail.com. Vermeld in de mail TREC en de datum waarop je wilt deelnemen.

Kosten:
**Kennismaking                        € 15,-

Overige clinics:
Manegepaard/-pony                 € 25,- p.p. per clinic
Eigen paard/-pony                     € 20,- p.p. per clinic
Kaartlezen en intekenen         € 15,- p.p. per clinic

Meer informatie over de wedstrijd op 5 juli vind je op onze facebookpagina (@trecdentreek) en op www.trecdentreek.nl.