Ruiterbewijs behalen

HET RUITERBEWIJS BEHALEN

Wil jij ook je ruiterbewijs behalen omdat je het zo leuk vindt om prachtige bosritten te maken met je paard of pony? En dat dan graag op een veilige en verantwoorde manier wilt doen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Je leert om op een veilige en verantwoorde manier buiten te rijden. Je leert met diverse situaties om te gaan die je tijdens het buitenrijden kunt tegenkomen ( verkeer, obstakels etc.). Het ruiterbewijs is landelijk erkend (KNHS/FNRS) en biedt jou een complete verzekering op en om je paard. Het ruiterbewijs biedt je daarnaast toegang tot diverse natuurgebieden in Nederland.

Het examen bestaat uit een theorie (toets met meerkeuzevragen) en praktijkdeel waarin een aantal vaardigheden worden getoetst (stappen, draven, galop, springen, obstakeltraining en verkeerssituaties). Meedoen kan vanaf 12 jaar op een manegepaard/pony of op een eigen paard/pony. Overleg met je instructeur of je voldoende ervaring hebt om mee te doen.

Wij bieden een examencursus aan om je optimaal voor te bereiden op het behalen van het ruiterbewijs. Wil je weten wanneer de eerstvolgende cursus is, neem dan contact op via manegetreekhoeve@gmail.com of kijk op onze evenementenkalender.

De kosten voor deze cursus zijn:

€ 200,- met een manegepaard of manegepony
€ 180,- met een eigen paard of pony
Prijs is inclusief twee theorieboeken en lunch op beide dagen.

Voor meer informatie kun je mailen naar: manegetreekhoeve@gmail.com.

Om het examen aan te vragen zijn er minimaal 5 deelnemers nodig.