Onze lessen en cursussen

Of je nu helemaal voor het eerst gaat paardrijden of weer opnieuw het paardrijden wilt oppakken, wij hebben voor iedereen een passend lesaanbod.

Ben je tussen de 4 en 6 jaar oud: maak dan kennis met onze MINILES
Wij hebben voor de kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud de mogelijkheid om  kennis te maken met de paardensport.  Deze lessen duren drie kwartier en zijn bedoeld om de kinderen vertrouwd te maken met de pony’s en een goede basis te leggen voor later. Ze krijgen een half uur op de pony les en ze kunnen een kwartier lekker poetsen en knuffelen met hun pony op stal. De ene keer doen ze dit voor het rijden en de andere keer na het rijden. Het rijden kan bestaan uit beginselen uit de privélessen die ze vanaf 6 jaar kunnen volgen, spelletjes doen en bijvoorbeeld een boswandeling maken. Het is belangrijk dat het vooral leuk is en daarom staat het plezier maken centraal in deze lessen. Tijdens het rijden loopt er altijd iemand naast voor de veiligheid. In principe is dat een ouder van het kind zelf, maar mocht dit niet mogelijk zijn is er altijd een oplossing voor.

Ben je 6 jaar of ouder?
Allereerst begin je met het volgen van privélessen. Hierin leren we je de basis van het paardrijden tot je zelfstandig kunt galopperen. Dan zit je inmiddels stevig genoeg in het zadel om te weten wat je in verschillende situaties moet doen. Hoeveel privélessen je nodig hebt is per persoon verschillend.

Als je voldoende privélessen hebt gevolgd en je bent klaar om een groepsles in te gaan kijken wij in overleg welke dag en tijd dat wordt. Je komt dan in een beginnersgroep waar maximaal 7 ruiters/amazones bij de pony’s en maximaal 8 ruiters/amazones bij de paarden aan deelnemen. Vanuit deze groep kun je verder groeien in je paardencarrière.

Diverse cursussen
Naast de reguliere pony-en paardrijlessen organiseren wij ook regelmatig diverse cursussen of cursusdagen. Zoals bijvoorbeeld TREC, Longeerlessen etc. etc. Dit cursusaanbod wordt regelmatig aangepast. Op onze homepage en in onze nieuwsbrief worden de cursussen aangekondigd. De reguliere cursussen vindt u terug onder dit kopje Onze lessen en cursussen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via deze link:
Ja, ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

Meer informatie? Neem dan contact met ons op of kom gezellig langs.
U kunt ons bereiken via:
T 06 -53 34 22 91 / 033-46 22 020.
E manegetreekhoeve@gmail.com.