Cursus schriktraining en grondwerk

Grondwerk
Grondwerk is het werken op de grond naast je paard of pony. Je werkt met een (touw) halster en een leadrope. Maar je kunt ook loswerken met je paard ( freestyle). Grondwerk helpt je jouw paard beter te leren begrijpen en de communicatie te verbeteren. Een paard spiegelt heel mooi de ruiter of begeleider waardoor je direct daarop kunt handelen en reageren. We werken aan wederzijds respect, het leiden van het paard, sturen vanuit lichaamstaal en het werken op een cirkel. Onze ervaring is dat grondwerk helpt bij het wederzijds vertrouwen tussen paard en ruiter en het maakt de ruiter bewuster van zijn/haar hulpen en lichaamstaal. Dit is goed te vertalen naar het rijden.

Schriktraining
Vanuit het grondwerk kan de les uitgebouwd worden naar een obstakel of schriktraining door middel van grondwerk. Het is raadzaam om de schriktraining eerst te starten naast het paard. Op die manier kun je de communicatie helder maken, de aandacht bij jou vragen, het paard vertrouwen geven en controle te krijgen voordat je verder gaat met de volgende stap: te paard het schrik-parcours afleggen.

Wij proberen de inhoud van deze les zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen van de deelnemers. Regelmatig gebruiken wij van beide verschillende onderdelen, de gedachten achter deze manier van werken sluiten naar onze mening mooi bij elkaar aan en zijn ook heel geschikt om te combineren. Onze trainingen zijn niet gericht op wedstrijdrijden maar juist zo laagdrempelig mogelijk en aan te passen aan de wensen van de deelnemers.

De lessen duren een uur met minimaal 2 deelnemers. Het heeft de voorkeur om in kleine groepjes van maximaal 6 deelnemer te werken. Zo houden we de lessen persoonlijk, maar blijft het ook overzichtelijk en veilig. Daarnaast kunnen paarden en ruiters elkaar helpen en ondersteunen, wanneer het ene paard niet durft kan een ander dapper paard voorgaan om vertrouwen te geven. Ruiters en paarden leren zo van en met elkaar.

De kosten zijn op aanvraag, afhankelijk van de wensen en het aantal deelnemers.

Heb je interesse in een les grondwerk, eventueel in combinatie met schrik/obstakel training, neem dan contact met ons op.

E: manegetreekhoeve@gmail.com

Kijk ook op onze evenementenkalender voor data waarop deze cursus
wordt georganiseerd.

Via onze Facebookpagina en onze nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven van onze geplande evenementen en lessen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen klik dan in hier:
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen 

Volg ons ook op facebook